Rondreis China’s Emperor Cities

Individuele reizen Geen transport inbegrepen

Bezoek China, een land vol contrast tussen oud en nieuw. Keizerlijke dynastieën, magische landschappen, etnische minderheden en hypermoderne grootsteden. Een onuitputtelijke bron van ontdekking! Op deze boeiende rondreis maak je kennis met Peking, ontdek je de indrukwekkende Chinese Muur, bezoek je het terracottaleger in Xi'an en ga je shoppen in de metropool Shanghai, telkens met een eigen gids.

Jouw reisschema

Dag 1

Peking: het zomerpaleis

Bij je aankomst in Peking brengt een transfer je naar het hotel. Na een heerlijke lunch bezoek je het prachtige domein van het Zomerpaleis. Hier liet keizer Qianlong zijn kunstzinnigheid de vrije loop. Het mooiste bewijs hiervan is de mooie, 720 m lange wandelgalerij en de prachtige marmeren boot, versierd met kleurrijke mozaïeken.

Dag 2

Peking: de verboden stad

Na het ontbijt breng je een bezoek aan het Tienanmenplein en de Verboden Stad. Het Tienanmenplein of Plein van de Hemelse Vrede is het grootste plein ter wereld. Het werd oorspronkelijk aangelegd in 1651, maar de oppervlakte werd in 1958 verviervoudigd tot ruim 40 ha. Midden op het plein staat het Monument voor de Helden van het Volk, ter nagedachtenis van de Chinese revolutie. Je geniet van een lokale lunch en brengt vervolgens een bezoek aan de site van de Olympische Spelen.

Dag 3

Peking: de Chinese muur

Vandaag bezoek je de Chinese Muur, de Heilige Weg en de begraafplaatsen van de Ming-keizers. De 6,4 km lange Heilige Weg naar het dal van de Ming-graven is zeer indrukwekkend. Hij begint bij de marmeren Stenen Poort en eindigt bij de eigenlijke toegangspoort, de Grote Rode Poort. Na je lunch ga je op weg naar de begraafplaatsen van de Ming-keizers. Van de dertien Ming-graven zijn er twee opengesteld. 's Avonds word je vergast op een heerlijk diner met Pekingeend.

Dag 4

Peking – Xi’an

Na het ontbijt breng je een bezoek aan de Tempel van de Hemel (de Tiantan). Dit tempeldomein ligt in het Tiantanpark, het grootste park van Peking. Het stamt uit de Ming-dynastie. Vervolgens geniet je van riksjarit door de hutongwijk en een lekkere lunch. Nadien breng je een bezoek aan de Lamatempel en Confuciustempel. Een transfer brengt je naar het station voor de nachttrein naar Xi'an in 'Softsleepers', eerste klasse met avondmaal.

Dag 5

Xi’an: het terracottaleger

Vandaag breng je een bezoek aan de oude vestigingsmuren. Vervolgens ontdek je de Grote Pagode van de Wilde Gans, gebouwd door kroonprins Li Zhi ter ere van zijn moeder. Je vertrekt na de lunch naar Lintong voor een bezoek aan de grafheuvel van de eerste keizer van China, waar het beroemde terracottaleger staat opgesteld.

Dag 6

Xi’an – Shanghai

De dag begint met een bezoek aan het museum 'Woud van Steles', gehuisvest in een vroegere confuciaanse tempel. Vervolgens kan je de Grote Moskee en de moslimwijk bewonderen. Na de lunch breng je een bezoek aan het Provinciaal Museum. Nadien brengt een transfer je naar de luchthaven voor de vlucht naar Shanghai. Bij aankomst transfer naar het hotel.

Dag 7

Shanghai: ontdekking van de stad

In de ochtend kan je Shanghai verkennen, met o.a. de Yu-tuin, de oude Chinese wijk met zijn mooie theehuisjes en de Tempel van de Jaden Boeddha. Na de lunch geniet je van een boottocht op de Huangpurivier. 's Avonds geniet je nog van een prachtig staaltje acrobatiek.

Dag 8

Shanghai: last minute shopping

Na het ontbijt breng je een bezoek aan het museum van Shanghai, het commercieel centrum van de Bund en de straat Nanjing, de ideale plaatsen om je laatste aankopen te verrichten en souvenirs te verzamelen. Na een lekkere lunch wandel je langs de oude Franse concessie, Taikang Road en de Xintiandiwijk. Een late transfer brengt je weer naar de luchthaven.
TUI
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

1278

p.p. exclusief heen/terugvlucht
 • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
 • Binnenlandse vlucht
 • Alle transfers
 • Alle overnachtingen, met ontbijt
 • Nachttrein op basis van 4 personen per cabine in Softsleepers 1ste klasse
 • Alle vermelde maaltijden
 • Alle vermelde bezoeken o.l.v. een Frans- of Engelstalige gids
 • Toegangsgelden
 • Internationale vluchten
 • Visum China
 • Drankjes, persoonlijke uitgaven, fooien
 • Annulerings-, bijstands- en bagageverzekering
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.