12-daagse rondreis Oezbekistan, het kruispunt van de Zijderoute

12-daagse rondreis Oezbekistan, het kruispunt van de Zijderoute

 • € 3390

 • Heen- & terugvlucht

Vraag een offerte aan

Over deze reis

Deze reis toont het fascinerende knooppunt van de zijderoute. Oezbekistan was het kloppend hart van Centraal-Azië, veroverd door Alexander de Grote, Genghis Khan en de Arabieren.

Programma

Dag 1
 
Indirecte vlucht naar Tasjkent. Aankomst na middernacht en check-in voor 2 nachten. Tasjkent werd 2.000 jaar geleden gesticht op de kruising van handelsroutes tussen Azië, de Middellandse Zee en Europa. Nu is het een moderne, leefbare stad met brede lanen en parken.
 
Dag 2
 
Je bezoekt het architecturaal complex Khast Imam met de Barak-Khan Madrassah, de moskee Tellia Sheikh en het mausoleum Kaffal Shashi. Je gaat naar de Kukeldash Madrassah en de Chorsu Bazaar. Na de lunch stadstoer met o.a. het Timoer Lenk-plein, het Alisher Navoi Theater en Opera, het museum voor toegepaste kunst en de prachtige metro.
 
Dag 3
 
Vroege transfer naar het station waar je de hogesnelheidstrein naar Samarkand neemt. Je bagage wordt apart vervoerd. Bezichtiging van de opgravingssite Afrosiab en het museum van de stadsstichting. Je gaat naar het mausoleum van de profeet Daniël, het observatorium van Ulugbeg en een artisanaal papieratelier. Check-in voor 4 nachten in Samarkand. Tijdens een aperitief geniet je van een orchestraal optreden.
 
Dag 4
 
Samarkand overleefde invasies van Alexander de Grote. Je begint de wandeling aan het Registanplein, een ware parel. Bezoek aan de moskee van Bibi-Khanum, lunch en bezichtiging van de Shakh-i-Zinda Necropolis. Nadien volgt een degustatie van Oezbeekse wijnen bij een wijnboer.
 
Dag 5
 
Rit naar Shakhrisabz, waar de nationale held Timoer geboren werd. Hier bouwde hij zijn paleis Ak Sarai. Je wandelt rond de Kok Gumbaz vrijdagsmoskee en het mausoleum van Dorut Tilavat. Het Dorus Siadat Mausoleum werd door Timoer gebouwd voor zijn zoon. Lunch en terugkeer naar Samarkand.
 
Dag 6
 
Je start met een bezoek aan het mausoleum van Gur Emir en het graf van de Timoerdynastie met  turqoiseblauwe koepel. Je hebt hier een panoramisch zicht op de Afrosiab-site. Bezoek aan de St. Alexeykathedraal. Vrije namiddag. Na het diner volgt een muzikaal optreden in het theater El Merosi.
 
Dag 7
 
Rit via de koninklijke weg naar Buchara. Onderweg bezoek je in Gijduvan de werkplaats van een keramist en je stopt aan het Sitorai Mokhi Khosa Paleis, de zomerresidentie van de laatste emir van Buchara. Check-in voor 3 nachten.
 
Dag 8
 
Buchara is een architecturale parel en het mekka van de Centraal-Aziatische Islam. Kenmerkend zijn de koepels met azuurblauw en turquoise mozaïek. Het Liabi-Khauz Complex herbergt verschillende madrassahs. Nadien werp je een blik in een atelier waar men marionetten vervaardigt. Na de exploratie van de moskee Magoki Attari neem je een kijkje in de overdekte markt met ateliers van handwerklieden. Bezichtiging van de madrassahs van Ulugbeg en Abdul Aziz Khan. Je gaat naar het architecturale wonder van Po-i-Kalyan. Hier zie je o.m. de moskee Masdjidi Kalian en de madrassah Miri Arab. Je eindigt met een bezichtiging van de 4 minaretten van Tchor Minor.
 
Dag 9
 
Volledige dag voor de verdere ontdekking van de stad. Je komt langs de residentie van de emir die hier t.e.m. 1920 verbleef, het Bolo-Khaouz Complex en het mausoleum van Tchachma Ayyub. Vrije tijd op de markt. Bezoek aan het huis van de voormalige koopman Khodjaev. Folkloreavond waar je kennismaakt met de typische kledij uit de verschillende regio’s.
 
Dag 10
 
Door de Kyzylkum-woestijn naar Khiva. Het oudste monument is het mausoleum van Seyid Allauddin. Khiva heeft unieke historische monumenten en een perfect architectonisch patrimonium. Check-in voor 2 nachten.
 
Dag 11
 
Je ontdekt de binnenstad van Khiva, Itchan Kala. Je bezoekt het complex van Khan Moukhammad Amin. De Kukhna Ark-citadel omvat de zomermoskee, het munthof en de troonkamer. Bezichtiging van de Madrassah Muhammad Rakhim-Khan II en het mausoleum van Sayid Alaouddine. Het Khodja Complex heeft de hoogste minaret van Khiva. Je aanschouwt een school uit het Khorezm-tijdperk. Rit naar het mausoleum Pakhlavan Mahmud en bezoek aan de moskee Djouma met 212 uit hout gesneden pilaren. Via de hoofdstraat kom je bij de schitterende Masjid-moskee. In het Tach Khaouli-paleis kom je meer te weten over de levenswijze van de moslims in de 17de eeuw en zie je het werk van de keramist Khorezm Abdulla Djin.
 
Dag 12
 
In de vroege ochtend transfer naar de luchthaven en vlucht via Istanbul naar Brussel.
 
 
Praktisch

Praktisch

Inclusief

 • Vluchten, inclusief taksen
 • Transport ter plaatse
 • Overnachtingen in 4*-hotels of gelijkwaardig
 • Vol pension vanaf dag 2
 • Uitstappen en toegangsgelden voor de vermelde bezoeken
 • De vermelde muzikale optredens
 • Nederlandstalige begeleiding vanaf Brussels Airport vanaf 14 personen
 • Lokale Franstalige gids
 • Bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden

Exclusief

 • Annulatieverzekering
 • Bijstandsverzekering
 • Dranken
 • Fooien
 • Camera- en fotorechten in musea en sites

Meer informatie

Meer info:
 • Reisdocumenten: internationaal paspoort dat nog minstens 6 maanden na terugkeer geldig is
 • Geen visum vereist
 • Asteria Expeditions

 • De voorgestelde reis kan onderhevig zijn aan wijzigingen in het programma en/of aan de prijs. Gelieve je te wenden tot je reiskantoor voor een volledige offerte op maat.

12-daagse rondreis Oezbekistan, het kruispunt van de Zijderoute

12-daagse rondreis Oezbekistan, het kruispunt van de Zijderoute

 • € 3390

Vraag een offerte aan
Greet helpt je graag verder
Greet helpt je graag verder

Greet helpt je graag verder

Thalassa Reizen & Cruises

Heb je een vraag? Bel ons gerust even op of stuur ons een mailtje. Dan maken wij zo snel mogelijk werk van jouw aanvraag.

Vindictivelaan 6
8400 Oostende