30e verjaardag Val van de Berlijnse muur

Groepsreizen

5-daagse busreis van 7 tot 11 november 2019

Op 09 november 2019 herdenkt Berlijn en de wereld de 30ste verjaardag van de val van de muur.  “Niemand hat die Absicht eine Mauer zu errichten”* Walter Ulbrichts legendarische woorden waren de aanzet voor een nieuw hoofdstuk in de Berlijnse geschiedenis en van de Koude Oorlog.  


Wij trekken naar Berlijn om met jullie deze historische viering te beleven met muziek, bezoeken, feestgedruis, beklijvende verhalen en culinaire ontdekkingen.


*vertaling: ”Niemand heeft het plan een muur op te trekken”.

Jouw reisschema

Dag 1

Dag 1: Donderdag 7 november

W rijden eerst naar Minden (496 km) waar we het middagmaal nuttigen in een gezellig restaurant aan de Weser. Daarna rijden we naar Helmstedt (167 km) waar we ‘checkpoint Alfa’ bezoeken.  Tienduizenden Trabantjes hielden ooit halt aan deze grenspost tussen de voormalige BRD en DDR. Daarna reizen we door naar Berlijn terwijl we samen een grappige film bekijken over het leven in de voormalige Duitse Democratische Republiek. Pure ‘Ostalgie’.

Dag 2

Dag 2: Vrijdag 8 november

We starten met een bezoek aan het senaatgebouw voor stadsontwikkeling. Vervolgens verkennen we Berlijn te voet en met de bus. We rijgen de hoogtepunten aan elkaar: Potsdammerplatz, Pariserplatz met de Brandenburger Tor, de Gendarmenmarkt, het museumeiland, de Karl Marx Allee, de Reichstag, en veel meer. De namiddag is volledig gewijd aan de muur van Berlijn. We bezoeken de herdenkingssite aan de Bernauerstraße en rijden vervolgens naar de wereldberoemde “Eastside” met zijn kleurrijke graffiti

Dag 3

Dag 3: Zaterdag 9 november

Vandaag zal het dag op dag 30 jaar geleden zijn dat de muur viel. Berlijn zal bruisen die dag. Het morgenprogramma blijft een verrassing. ’s Middags bezoeken we het Rijksdaggebouw dat ons van de eerste tot laatste minuut zal boeien. We verlaten het parlement, niet zonder eerst genoten te hebben van een kop koffie met taart. Checkpoint Charlie staat eveneens op het menu. Deze bijzondere dag kan niet afgerond worden zonder een dansje met maaltijd in ‘Clärchens Ballhaus’.  Laat je verrassen!

Dag 4

Dag 4: Zondag 10 november

Vandaag beleven we een stuk duistere geschiedenis van de voormalige geheime dienst, de Stasi, met een bezoek aan haar gevangenis. Een bezoek aan wat de ‘U-Boot’ van Hohenschönhausen wordt genoemd, beklemt, versmacht en beklijft.  Onze lunch nuttigen we in een lokaal restaurantje. Daarna rijden we naar het centrum voor een bezoek aan het Pergamonmuseum. We blijven de ganse namiddag in de omgeving van het centrum waar het museumbezoek afgerond wordt met een bezoek aan de "bierbeurs" aan de Spree.

Dag 5

Dag 5: Maandag 11 november

Gepakt en gezakt met fijne herinneringen rijden we huiswaarts.  Onderweg houden we halt voor het middagmaal en strekken we enkele malen de benen.  In de namiddag bekijken we samen een echte thriller.  Deze film is de perfecte samenvatting van tot wat de DDR-bonzen in staat waren.  Ons eerder bezoek aan de gevangenis van Hohenschönhausen helpt ons om ons in te leven in deze wereld vol intriges.
Thalassa Reizen
Prijs & beschikbaarheid
vaste prijs

895

per persoon
  • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
  • Vervoer per autocar naar Berlijn en terug
  • Verplaatsingen ter plaatse volgens programma
  • Logies in Hotel Berlin Mark ***
  • Vermelde maaltijden (vol pension)
  • De excursies zoals vermeld in het programma
  • Nederlandstalige begeleiding tijdens de volledige reis
  • Btw en Garantiefonds Reizen

maaltijden, dranken en uitstappen die niet in het programma vermeld staan, verzekeringen, persoonlijke uitgaven en fooien.

-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.