ÖBB Nightjet: Met de nachttrein van Brussel naar Wenen

ÖBB Nightjet: Met de nachttrein van Brussel naar Wenen

Deel dit artikel

ÖBB Nightjet: Met de nachttrein van Brussel naar Wenen

Met de Nightjet nachttrein reis je in alle comfort tussen Oostenrijk en België, Nederland, Duitsland, Zwitserland en Italië.

De rechtstreekse slaaptreinen naar Wenen rijden driemaal per week vanuit Brussel en Luik. Vanuit België kun je vertrekken op maandag-, woensdag- en vrijdagavond. Voor je terugkeer kan je vertrekken op zondag-, dinsdag- en donderdagavond. Vanaf december reis je trouwens dagelijks van Brussel naar Berlijn met de nachttrein.

{^media|(width)300|(height)200|(url)https://selectair.blob.core.windows.net/media/selectair/media/media-agentmails/obb_nightjet_nov22_eng.mp4|(ext).mp4^}

Hoe verloopt een rit met de nachttrein?

1. Praktisch

Recht op het doel af:
Een reis met de Nightjet vanuit Brussel naar Wenen start op maandag-, woensdag- of vrijdagavond om 19u32 vanuit Brussel-Zuid. Je hoeft geen uren op voorhand naar het station te komen. Toch is het aan te raden om zo’n 15 à 10 minuten op voorhand aanwezig te zijn op het perron. Van daar gaat het in een rechte lijn richting Wenen. Stap gewoon in het rijtuig waarvan het nummer op je ticket staat, en dan zit je automatisch goed!

Onbezorgd reizen:
Geen bagagecontroles of beperkingen op vloeistoffen
, dat betekent geen gesukkel om je bagage te openen en op een band te leggen... Gewoon recht de trein op en klaar is Kees! Tijdens de rit hoef je niet over te stappen, de trein houdt af en toe wel halt in een aantal stations, maar je kunt rustig verder slapen. Vergeet af en toe ook niet even buiten te kijken (voor zonsondergang), de nachttrein rijdt langs heel wat mooie landschappen, zoals de Rijnvallei.

Jij bepaalt zelf hoe comfortabel je de rit maakt: kies uit zit-, lig- of bedplaatsen.

 2. Verschillende plaatsen

Zitplaats
Als je voor een zitplaats gaat, dan reis je in een comfortabele zetel in een 6-persoonsafdeling. Aan het einde van de rijtuigen zijn er wasgelegenheden en toiletten voorzien.  

Ligplaats
De ligplaatsen bestaan uit een soort matras gemaakt uit de stof van een treinstoel. Hierin kun je slapen met 4 tot 6 personen. Wassen of plassen kun je - net zoals bij de zitplaatsen - in de gemeenschappelijke wasgelegenheden.  

Bedplaats
Slaap je toch liever in een echt bed? Boek dan een bedplaats! Deze plaatsen zijn voorzien van 3 bedden en kun je boeken voor jou alleen, voor twee of drie personen. Kies uit twee klasses: de deluxe versie en de standaardversie. Bij de deluxe plaatsen beschik je over je eigen douche en wc. Bij de standaardversie heb je enkel een privé-wasgelegenheid, geen privé-toiletten. 

3. Good to know

Comfortabel reizen
Vergeet deze twee dingen zeker niet als je reist met de Nightjet: een tandenborstel en iets om je bezig te houden tijdens de rit. Er is geen WiFi aan boord, dus download je best op voorhand een aantal films of je favoriete serie als je dat wenst.

Voor de kleine honger
Zin in een kleine snack aan boord van de nachttrein? Dan kun je steeds terecht bij de rijtuigverantwoordelijke, die verkoopt je graag een snack. Zelf koken in je eigen cabine is verboden. Bij de lig- en slaaprijtuigen is (basis)ontbijt gratis inbegrepen. In een zitrijtuig kun je tegen betaling ook een ontbijt ontvangen, raagpleeg hiervoor de menukaart in je wagon. 

Onder de wol 
Op de zit- en ligplaatsen slapen de meeste mensen in hun gewone kledij en voorzien ze een slaapzak voor de nacht. Heb je een bedplaats geboekt? Neem dan je schattigste pyjama mee voor zoete dromen.

Stille nacht  
Tussen 22u en 7u ‘s ochtends geen aankondigingen meer in de trein. De treinbegeleiders zullen je ook niet komen wekken tijdens de nacht om je tickets te controleren. Snurk dus maar rustig verder... 

 
 
Greet helpt je graag verder
Greet helpt je graag verder

Greet helpt je graag verder

Thalassa Reizen & Cruises

Heb je een vraag? Bel ons gerust even op of stuur ons een mailtje. Dan maken wij zo snel mogelijk werk van jouw aanvraag.

Vindictivelaan 6
8400 Oostende